Projectbezoek in Jordanië

Projectbezoek in Jordanië

Eind mei gaat bestuursvoorzitter René Kolsters op projectbezoek bij de diverse organisaties en projecten in Jordanië waar we als stichting een bijdrage aan willen leveren. Op dit moment zijn dat in ieder geval de volgende drie projecten waar een bezoek wordt gebracht:

Protheses voor oorlogsslachtoffers

De standaardoplossing voor geamputeerde ledematen is meestal ‘cosmetisch’ en niet functioneel. Het Mand.ro-bedrijf in Korea biedt high-tech oplossingen in de vorm van 3D-gescande en -geprinte kunstmatige elektronische boven-ledematen, met beweging, grip, etc. Rene reist onder andere met zijn zoon Thomas (17). Thomas wil als voorbereiding voor zijn opleiding Industriële Productontwikkeling een kijkje nemen bij het project van Yohanna, die werkt aan de protheses voor oorlogsslachtoffers.

3D-printing van gehoorapparaten

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO 2013) hebben meer dan 80 miljoen kinderen en jongeren hoortoestellen nodig die voor hen onbereikbaar zijn. Het programma ‘Wereldwijde gehoorapparaten express’ verzorgt hoortoestellen voor iedereen die behoefte heeft aan versterking van het gehoor. Gehoorapparaten hebben ook goede oorstukjes nodig. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van 3D-printing en een inwendige hyperbolische 3D-scanner voor oren en computermodellering. De organisatie 3dp4me wil zich hiervoor inzetten. René bezoekt projectmedewerker Jason om de mogelijkheden te bespreken.

Communicatieoplossingen voor doofblinden

Een bijzonder project is de ontwikkeling en uitbreiding van tast-communicatievaardigheden van doofblinden door toepassing van robottechnologieën. Uiteindelijk zullen doofblinden zelf in staat zijn om, na de benodigde opleiding, doofblinde kinderen te onderwijzen en taalvaardigheden bij te brengen. René bezoekt broeder Andrew de Carpentier die hier volop mee bezig is.

Via Facebook of Instagram houden we u dagelijks op de hoogte van dit projectbezoek.