Projecten

kantoor in salt

The Carpenter’s Son ondersteunt de opzet van het Centrum voor Revalidatie-technologie in Salt, Jordanië. De komende jaren wil dit centrum een bijdrage leveren op het gebied van doofblindencommunicatie. Het is een terrein waar weinig aandacht voor is, vooral op het gebied van ontwikkelingswerk in combinatie met techniek en innovatie. 

Doofblindencommunicatie

Het centrum richt zich op ontwikkeling en uitbreiding van tast-communicatievaardigheden van doofblinde mensen. Met moderne technologieën zoals Artificial Intelligence, speech-to-text software, tactiele en haptische sensoriek moet het mogelijk zijn om doofblinde mensen met elkaar te laten communiceren. Het ultieme doel is dat mensen met doofblindheid zelf in staat zijn om doofblinde kinderen te onderwijzen en taalvaardigheden bij te brengen. Doofblinden kunnen ons dan ook weer vertellen over ‘hun wereld’. En misschien weten zij wel meer over de Almachtige…! 

Stimulerende rol
Als stichting spelen we graag een stimulerende rol op dit gebied. Met onderstaande oplossingen komen we een stap dichterbij onze droom: 

Doofblinden woordenboek app
Werkgroep doofblindencommunicatie

Centrum
Het centrum voor Revalidatie-technologie is een dienstencentrum waar mensen met zintuiglijke en fysieke beperkingen terecht kunnen voor revalidatie. De ambitie van het centrum is door middel van technologische ontwikkelingen mensen verder te helpen, zodat iedereen ten volle kan deelnemen in deze wereld, met talenten die gegeven zijn door de Almachtige God!

Verbetering op technologisch gebied doe je met elkaar. Daarom zoekt het centrum naar services of partners op diverse werkterreinen die elkaar kunnen versterken. Kijk voor meer informatie op ‘gelieerde werkterreinen’.