Het boek: 

“Gebaren van God”

BOEK GEBAREN VAN GOD

Bestel het boek van Broeder Andrew “Gebaren van God” gratis. We sturen het boek graag op. En sterker nog; we betalen ook de verzendkosten. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de uitgaven van onze stichting. Dit boek is echter de motor van al onze projecten. En daarom willen we dat zoveel mogelijk mensen dit boek lezen. Uiteraard kunt u ook een gift geven. Dat geven we dan uit aan projecten waar Broeder Andrew zich al die jaren voor heeft ingezet. 

Gebaren van God
De schilderijen van zijn tweelingbroer vormen een toegangsdeur naar een wereld waarin priester-monnik Broeder Andrew u een nieuwe kijk geeft op eeuwenoude Bijbelverhalen, maar met gevolgen voor nu. U krijgt een beeld van Abraham – de vriend van God – en zijn zoons: Isaak en Ismaël. Maak kennis met slavin Hagar. Kijk met een Midden-Oostenbril naar de Bijbelse verhalen en ontdek hoe dit uw kijk kan veranderen op God, maar ook op moslims en christenen.

Geraakt door de Almachtige deelt deze volgeling van het kruis zijn persoonlijke ervaringen en inzichten die u dichter brengen bij Jezus de Messias. Het boek ‘Gebaren van God’ wil vertellend iets laten zien over het leven en het werk van Broeder Andrew de Carpentier, geroepen door de Almachtige en volgeling van Jezus de Messias, de Christus. Na 50 jaar wonen en werken als priester en monnik, als vader en broer in het Midden-Oosten, wil dit boekje verwoorden wat niet te zeggen is en verbeelden wat niet gezien kan worden

The Carpenter’s Son zal nooit uw gegevens aan derden verstrekken en uw informatie alleen gebruiken voor eigen communicatiedoeleinden.

MEER OVER HET BOEK:

Woorden
God sprak in het begin en laat nog altijd van zich horen. Maak in het boek ‘Gebaren van God’ opnieuw kennis met Bijbelse figuren, geschilderd door Broeder Andrews tweelingbroer Roger, met inzichten en vergezichten uit Broeder Andrews leven in Jordanië en het Midden-Oosten: het land waarin Jezus zelf heeft rondgelopen; profeten woorden van leven spraken en de Heilige Geest bij de Jordaan in de vorm van een duif op het Lam Gods neerdaalde. Woorden klonken: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde’. Hij is ‘Het levende Woord Gods’ – zoals ook in de Koran geschreven staat. Want dat is de boodschap van het Heilige Land.

Zegen
Inderdaad lijkt het Midden-Oosten bijna een synoniem te zijn voor ‘conflict’, zo ook tussen christenen, moslims en joden. Maar moet dat zo?! Juist daarover deelt Broeder Andrew met ons zijn verrassende inzichten – vanuit Gods vriendschap met Abraham. Hoe ver reikt de zegen van Abraham? Welke speciale rol speelde Hagar? En hoe zit het met ons denken, … en dat van God?

Doen
Broeder Andrews woorden dagen uit tot doen. Zelf werkte hij daarom gepassioneerd aan innovatieve manieren om wereldwijd iedereen die dat nodig heeft – maar de armen voorop – te voorzien van gehoorapparaten. Hij zocht naar technische mogelijkheden om meerdere doofblinden tegelijkertijd met elkaar te kunnen laten communiceren. Daarnaast wilde hij investeren in een betere opleiding en grotere beschikbaarheid van doventolken. Bovendien ondersteunde hij het produceren en aanpassen van kunstmatige ledematen. Ook daar leest u over in het boek.

“ Zijn woorden maakten diepe indruk op mij. De Bijbel komt tot leven!”

Co-auteur René Kolsters

Auteurs

broeder andrew

Broeder Andrew de Carpentier

De in Dordrecht geboren Arie de Carpentier is 40 jaar directeur geweest van de dovenschool HLID (Holy Land Institute for Deaf and Deafblind Children) in Salt, Jordanië. Als Anglicaans priester heeft hij duizenden (dove, doofblinde en anderszins gehandicapte) kinderen en volwassenen in het Midden-Oosten kunnen helpen. Na zijn plotselinge pensioen verzamelt hij diverse disciplines om zich heen om onvermoeid verder te gaan met zijn opdracht om mensen te helpen. Projectplannen liggen klaar, het nieuwe kantoor is bijna verbouwd, tot hij plotseling met een oud balkon vanaf de derde verdieping naar beneden stort. Hij die anderen een stem gaf, werd het zwijgen opgelegd… Deze ‘timmerman’ mag nu rusten. 

René Kolsters

Als journalist schreef René een artikel over een bijeenkomst waar Broeder Andrew sprak. Zijn woorden maakten diepe indruk op hem. De Bijbel leek tot leven te komen. Geen ‘tongen als van vuur’, maar wel een ‘vurige tong’ die leek te blazen zoals alleen de Geest dat kan. De wereld op zijn kop. Deed toch aan Iemand denken… Samen met zijn vader – een jeugdvriend van Broeder Andrew – besloot hij naar Jordanië te gaan om meer te weten te komen. Hij trok een paar dagen met Broeder Andrew op en verbleef de jaren daarna een aantal keer per jaar in Jordanië om te ondersteunen bij nieuwsbrieven en ICT van het doveninstituut waarvan Broeder Andrew directeur was. In al die jaren leerde hij veel van de priester en de mensen die op het instituut werkten. In 2015 heeft hij met zijn gezin zelfs een half jaar op het instituut gewoond en gewerkt als vrijwilliger. Een eerdere poging om een fotoboek te maken over het instituut was een succes, maar iets dergelijks over Broeder Andrew en zijn typische boodschap strandde, alhoewel de wens bleef. Tijdens de reis die hij eind 2018 samen met zijn vrouw Tanja en Broeder Andrew door Amerika maakte, bleek de tijd van een boek dan eindelijk aangebroken. En nu is het dus zover! De boodschap die hem al die jaren raakte, kan nu worden gedeeld.

VERHALEN