BOEK GEBAREN VAN GOD

Het boek ‘Gebaren van God’ wil vertellend iets laten zien over het leven en het werk van Broeder Andrew de Carpentier, geroepen door de Almachtige en volgeling van Jezus de Messias, de Christus. Na 50 jaar wonen en werken als priester en monnik, als vader en broer in het Midden-Oosten, wil dit boekje verwoorden wat niet te zeggen is en verbeelden wat niet gezien kan worden.

Woorden
God sprak in het begin en laat nog altijd van zich horen. Maak in het boek ‘Gebaren van God’ opnieuw kennis met Bijbelse figuren, geschilderd door Broeder Andrews tweelingbroer Roger, met inzichten en vergezichten uit Broeder Andrews leven in Jordanië en het Midden-Oosten: het land waarin Jezus zelf heeft rondgelopen; profeten woorden van leven spraken en de Heilige Geest bij de Jordaan in de vorm van een duif op het Lam Gods neerdaalde. Woorden klonken: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde’. Hij is ‘Het levende Woord Gods’ – zoals ook in de Koran geschreven staat. Want dat is de boodschap van het Heilige Land.

Zegen
Inderdaad lijkt het Midden-Oosten bijna een synoniem te zijn voor ‘conflict’, zo ook tussen christenen, moslims en joden. Maar moet dat zo?! Juist daarover deelt Broeder Andrew met ons zijn verrassende inzichten – vanuit Gods vriendschap met Abraham. Hoe ver reikt de zegen van Abraham? Welke speciale rol speelde Hagar? En hoe zit het met ons denken, … en dat van God?

Doen
Broeder Andrews woorden dagen uit tot doen. Zelf werkte hij daarom gepassioneerd aan innovatieve manieren om wereldwijd iedereen die dat nodig heeft – maar de armen voorop – te voorzien van gehoorapparaten. Hij zocht naar technische mogelijkheden om meerdere doofblinden tegelijkertijd met elkaar te kunnen laten communiceren. Daarnaast wilde hij investeren in een betere opleiding en grotere beschikbaarheid van doventolken. Bovendien ondersteunde hij het produceren en aanpassen van kunstmatige ledematen. Ook daar leest u over in het boek.

Cover Boek Gebaren van God

“ Zijn woorden maakten diepe indruk op mij. De Bijbel komt tot leven!”

Co-auteur René Kolsters

VERHALEN