NIEUWS

photo of the group at the wind mill

Eindverslag van de uitwisseling

De vijf dove en drie horende vertegenwoordigers van de Jordaanse Hoge Raad voor de Rechten van Mensen met Beperkingen zijn veilig terug in Jordanië. Ze sloten het intensieve 8-daagse programma af met bezoeken aan scholen en organisaties voor dovenonderwijs en tolkopleiding.

Lees meer >>
visiting a dutch windmill

Een molen en boerenkool

Wat was er aan de hand? De wieken van de molen van Nijeveen begonnen plotseling te draaien; op een zondag! Dat is heel ongebruikelijk. Maar een bezoek van de Jordaanse delegatie aan Nijeveen is inderdaad een bijzondere gebeurtenis.

Lees meer >>
making a new sign

Wie beheert de Nederlandse Gebarentaal?

Wie bezit de Nederlandse Gebarentaal? Wie maakt nieuwe borden? Hoe worden borden gepubliceerd en toegankelijk gemaakt? En wie leidt de tolken op voor het nieuws? Dit zijn allemaal vragen die het Dutch Sign Centre beantwoordde tijdens ons bezoek.

Lees meer >>
visit to kentalis, photo before the office

Een bezoek aan de eerste opgerichte Dovenschool

Hoe kun je beter Dovenonderwijs in Nederland zien dan met een bezoek aan de eerste opgerichte Dovenschool Kentalis Guyotschool voor VSO? Gelukkig voor ons had de school een ‘open dag’ voor ouders en toekomstige leerlingen; en wij waren ook uitgenodigd!

Lees meer >>
A delegation comprised of 8 participants; 5 Deaf and 3 hearing

Eerste Jordaanse uitwisseling van dovenonderwijs en gebarentaaltolken

Deze week is er een delegatie uit Jordanië bestaande uit 8 deelnemers; 5 Doven en 3 horenden van المجلس الأعلى لحقوق الأشخاص ذوي الإعاقة (de Jordaanse Hoge Raad voor de Rechten van Personen met een Handicap) in Nederland voor de eerste Jordaanse uitwisseling van informatie over dovenonderwijs en gebarentaaltolken.

Lees meer >>

NIEUWSBERICHTEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

FILTER HET NIEUWS

Kies welke berichten je wilt zien.

KIES ONDERWERP
KIES PERIODE
broeder andrew

“Soms heb ik het gevoel dat de Almachtige zijn uiterste best doet om mij nederigheid te leren.”