Inclusief onderwijs, dovengeschiedenis en meer

De laatste school die we bezochten was Kentalis Compas College Zaltbommel, een middelbare school voor doven en slechthorenden. Een dove medewerker heeft een interessant programma voorbereid.

Ze hebben onlangs hun nieuwe gebouw in gebruik genomen, ontworpen voor gebarentaalcommunicatie, met open uitzicht, maar ook met geluidsarme ontwerpen voor slechthorenden.

Leerlingen leren samen met horende leerlingen van twee andere reguliere scholen in de buurt; het zogenaamde ‘inclusief onderwijs’. Door de inzet van tolken kunnen zij samen vaardigheden ontwikkelen en wordt de Nederlandse Gebarentaal gepromoot.

De groep kreeg informatie over de dovengeschiedenis, de geschiedenis van de school en zelfs over het gebruik van tolken. De uitwisselingsgroep gaf ook een presentatie aan de studenten over Dovenonderwijs in Jordanië.

Het is werkelijk prachtig om te zien hoeveel moeite de bezochte scholen in de Jordaanse groep steken. Zij verzorgden koffie, thee, lunches, rondleidingen, lessen, presentaties, et cetera. Wij zijn zo dankbaar voor deze kansen!

day 8 at Compass college
day 8 at Compass college

“Wij zijn zo dankbaar voor deze kansen!”