City of therapy

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het zevende reisverslag:

“Na Broeder Andrews pensioen is hij enthousiast aan de slag gegaan met de opzet van een centrum dat met name via technologie Doven, doofblinden en geamputeerden moest helpen. Zijn droom was doofblinden internationaal met elkaar te laten communiceren via ‘aanraak-technologie’. Hij kwam in contact met Dr. Ammar, die twee jaar geleden in Salt een centrum voor fysiotherapie is begonnen, genaamd
City of therapy. Samen werkten ze aan een extra verdieping voor doofblinden, om zo een eerste stap te kunnen zetten.

Foto: Een meisje met hersenverlamming in de kliniek van Dr. Ammar

Helaas is na zijn overlijden dit initiatief gestopt. Maar vanwege de recente samenwerking hebben we een bezoek gebracht om een idee te krijgen. Dit was voor iedereen een nieuw contact. We kregen een rondleiding in het gebouw dat meerdere verdiepingen telde. Hier kregen kinderen met diverse aandoeningen dagtherapie. De hulp is met name gericht op fysiotherapie voor kinderen met hersenverlamming, maar er is ook aandacht voor spraaktherapie en alternatieve geneeswijzen.

Dr. Ammar heeft de plannen laten zien die ze samen gemaakt hebben en met name wat Broeder Andrew hem allemaal geleerd heeft in slechts enkele maanden. Het was mooi om te zien hoe de kinderen hulp kregen. De link met Doven en doofblinden was er niet, maar het gaf wel een inkijkje waar Broeder Andrew mee bezig was.”

rital in de kliniek

Foto: Een meisje met hersenverlamming in de kliniek van Dr. Ammar