Op koninklijk bezoek

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het zesde reisverslag:

“Vandaag was een zeer bijzondere dag. We waren namelijk uitgenodigd om bij Zijne Koninklijke Hoogheid (ZKH) Prins Mired op bezoek te mogen komen. Hij staat aan het hoofd van de Hoge Raad voor de Rechten van Mensen met Beperkingen (HCD). Eerlijk gezegd waren we best zenuwachtig. En natuurlijk gingen we strak in pak. De zenuwen zakten echter snel weg na de hartelijke ontvangst door zijn secretaresse en rechterhand Alia. We waren meteen op ons gemak door haar ontspannenheid en aanstekelijke vrolijkheid. Tijdens de herdenking van Broeder Andrew heeft ZKH Prins Mired ook een boodschap van medeleven opgenomen. Hij was namelijk een goede vriend van Broeder Andrew. Zo is het contact ontstaan met zijn secretaresse Alia. Na zoveel app-verkeer ontstaat er toch een band.

Daad bij het woord
En hoe mooi om zien dat deze Hoge Raad de daad bij het woord voegt: Alia zit zelf in een rolstoel vanwege opgelopen hersenletsel tijdens haar geboorte. Maar haar enthousiasme, intelligentie en actiebereidheid zijn ongekend. Ook tijdens het gesprek met ZKH Prins Mired bleek dat ze inhoudelijk goed op de hoogte was. Op aanraden van de prins heeft ze na afloop direct contact opgenomen met de Nederlandse Ambassade, zodat wij daar nog deze week langs kunnen gaan!

Er is veel werk te doen in Jordanië. The Carpenter’s Son kan zeker helpen. De vorm waarin moet nog gevonden worden. Maar dat zou volgens de prins gerust in een online sessie kunnen. Dus er zijn volop mogelijkheden.

Foto: ZKH Prins Mired met secretaresse Alia (links) van de HCD

Sporen
Dat ZKH Prins Mired een goede vriend was van Broeder Andrew bleek wel uit de vele projecten waaraan ze samen gewerkt hebben. Maar ook persoonlijk had hij veel te vertellen over hun samenwerking. Ook waren er de nodige anekdotes over Broeder Andrew die ons deden bulderen van het lachen. We genoten van ons samenzijn. Hoe mooi is het dat we in alle ‘lagen van de bevolking’ de sporen mogen zien van Broeder Andrew en we steeds dichterbij komen bij zijn werk.”

met prins mired

ZKH Prins Mired met secretaresse Alia (links) van de HCD