Plannen voor de toekomst

Sinds maart 2021 zijn we samen met extern adviseur en ontwikkelingsdeskundige Dirk R Frans intensief aan de slag gegaan met het verkennen van het voortbestaan van de stichting. En wat hebben we mooi nieuws te melden!  

We hadden Dirk als onafhankelijk deskundige gevraagd als kritisch klankbord te fungeren. Ondanks dat we als bestuur altijd de overtuiging hebben gehad om het werk en de visie van Broeder Andrew voort te zetten, is het juist in deze fase belangrijk om alle opties te overwegen, ook al zou dat stoppen betekenen. Voor Dirk was het duidelijk: “Als het projectwerk in Jordanië niet wordt voortgezet, dan moet je je afvragen of de stichting in zijn huidige vorm nog bestaansrecht heeft”. Dirk drong erop aan om, ondanks corona, toch ons netwerk te bezoeken, zodat we met eigen ogen konden zien welke projecten levensvatbaar zijn. 

“Dit is waar ik op had gehoopt”

In juli zijn dan ook twee bestuursleden naar Jordanië gereisd. En in augustus hebben we samen met Dirk ons bezoek grondig doorgenomen. “Dit is precies waar ik op had gehoopt wat uit deze reis zou komen”, zei Dirk tijdens de vergadering. Door de reis hebben we een goed beeld gekregen van projecten die bij de stichting passen en die we kunnen ondersteunen.

Zomerkamp voor Doven

Zo hebben we deze week 2.500 Euro toegezegd aan The Peace Dove for the Deaf. Deze organisatie, gerund door een oud-leerling van Broeder Andrew, vertaalt de Bijbel in Gebarentaal. Voor het vertaalwerk worden ze ondersteund, maar ze organiseren ook zomerkampen voor Doven. En daar is geld voor nodig. Daar helpen we graag bij! De komende tijd zullen we meer informatie over dit project met jullie delen.

Opleiden van Gebarentolken

Een langgekoesterde wens van Broeder Andrew was het aantal Gebarentolken in Jordanië en het Midden-Oosten te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. Er was al een link met de Jordaanse “Hoge Raad voor de Rechten van Mensen met Beperkingen”. Nu zijn er ook mogelijke lijntjes met de Nederlandse Ambassade vanwege de officiële erkenning van de Gebarentaal in Nederland en de daarvoor benodigde tolken (en opleidingen). Als stichting gaan we ons in 2022 oriënteren op dit project. Ook hier volgt eind van het jaar meer informatie over.

Afronden en initiëren

De banden met onze partners in Jordanië zijn aangehaald. Ook de partners waarvan we nog geen projecten gaan ondersteunen, weten ons te vinden en wij hen. We houden initiatieven in de gaten en proberen ook kleinere projecten af te maken die Broeder Andrew begonnen was. Met onze ondersteuning komt ook dat werk alsnog tot zijn recht.

Geworteld

“Ga door met jullie mooie werk dat geworteld is in het Midden Oosten”. Dat schreef Dirk nog na afloop van de vergadering. Zo voelt het ook. We zijn gesterkt met deze reis en de begeleiding van Dirk om ons werk voort te zetten. En daarbij weten wij ons bovenal geworteld in die inspirerende Zoon van een timmerman: The Carpenter’s Son!

Bedankt voor jullie steun, betrokkenheid en waardering!

cropped-thecarpentersson_hand_zwart.png

“En wat hebben we mooi nieuws te melden!”