Vol energie

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het tweede reisverslag:

Na een korte nacht slapen, stonden vandaag de eerste twee bezoeken gepland. Het eerste bezoek was met Jason van 3DP4ME (3D-Printen voor het Midden-Oosten). Hij werkte samen met het destijds door Broeder Andrew op te zetten Jordan Center for Rehabilitation Technology (JCRT) in Salt. Na het overlijden van Broeder Andrew is Jason in Amman verder gegaan met het opzetten van zijn organisatie om goedkope gehoorapparaten mogelijk te maken en het 3D printen van passende oorstukjes daarbij. We hebben gevraagd wat zijn plannen zijn en welke rol onze stichting daarin zou kunnen spelen. Het was in ieder geval fijn om hem te ontmoeten.

met jason van 3DP4ME

Yohanna staat vol energie in het leven
Broeder Andrew werkte ook samen met Yohanna. Ook hij was actief in het JCRT met 3D-geprinte kunstmatige ledematen. Na het overlijden van Broeder Andrew is hij verder gegaan als vrijwilliger bij een Koreaans Cultureel Centrum in Fuheis (in de buurt van Salt), waar hij ondersteunt bij les geven aan Syrische vluchtelingen. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf in 3D-printen en geeft hij technologieles aan met name Syrische vluchtelingen, zodat ze meer kans hebben op een betere baan. We hebben emotionele momenten gedeeld. Het overlijden van Broeder Andrew laat diepe sporen na. Yohanna heeft geen directe link meer met dove en doofblinden mensen, maar staat vol energie in het leven en volgt zijn roeping.

We hebben zin in de andere diverse ontmoetingen voor de komende dagen. Reist u met ons mee?”

met jason van 3DP4ME

“We hebben emotionele momenten gedeeld.”