Wat kunnen we verwachten?

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder een eerste reisverslag:

“We wisten niet wat te verwachten. Na het plotselinge overlijden van Broeder Andrew en de maandenlange coronabeperkingen zijn we dan echt naar Jordanië afgereisd. Dat was hoe dan ook spannend, we wisten maar deels wat we daar zouden gaan doen. Gelukkig waren we alledrie gevaccineerd, maar of onze papieren geldig waren, zouden we pas tijdens de reis te weten komen.

Vragen
Met hulp van ontwikkelingsdeskundige Dirk Frans hebben we in Nederland een vragenlijst opgesteld die we bij al onze partners doornemen. Op deze manier kunnen we goed vergelijken welke punten belangrijk zijn. Tegelijkertijd speelt vriendschap en elkaar weer ontmoeten een zeer grote rol. We hebben een hoop te delen en kijken natuurlijk met pijn in ons hart terug naar wat er was voordat Broeder Andrew overleed. Veel vragen blijven onbeantwoord. Maar we pakken de draad weer op of hechten het in ieder geval netjes af.

Korte nacht
De reis verliep overigens probleemloos. Omdat we konden aantonen dat we gevaccineerd waren, hoefden we niet eens te testen en konden we de volgende morgen direct naar onze afspraken toe. Het blijkt een korte nacht, omdat we pas half drie ‘s nachts aankwamen, maar we waren er tenminste! Dat was een hele geruststelling en een mooi begin. We hebben een vol schema voor de komende dagen met inspirerende mensen en organisaties. We houden u op de hoogte.”

fred, rene en thomas onderweg

“We wisten niet wat te verwachten.”