Om stil van te worden

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het vierde reisverslag:

Vandaag hebben we Ramadan ontmoet, de medewerker die 25 jaar lang met Andrew heeft samenwerkt. Het grootste deel werkte hij bij het Holy Land Institute for the Deaf, maar de laatste jaren was hij uitvoerder bij Broeder Andrews bouwprojecten. Hij heeft ons het laatste bouwproject van Broeder Andrew laten zien, waar hij nu de hoofdaannemer van is. Indrukwekkend om te zien waartoe hij in staat is, ook zonder de begeleiding van zijn vriend en ingenieur.

Ramadan legt Thomas uit hoe de pilaren worden gemaakt.


Om stil van te worden

Op ons verzoek heeft Ramadan ons meegenomen naar het graf van Broeder Andrew bij de Anglicaanse kerk in Salt. Dat is om stil van te worden…

Het graf van Broeder Andrew

Degene die de plek beheert, heeft er prachtige bloemen neergezet. Dat geeft in ieder geval leven. Maar wat komt zo’n moment hard aan. En in die onwerkelijke stilte klinkt juist des te harder de roep om het werk wat hij in gang heeft gezet verder te laten leven. Precies daarvoor zijn we naar Jordanië gereisd: op zoek naar mensen die hij heeft geïnspireerd, getraind en klaargestoomd om het werk op te pakken.”

foto graf van Andrew

“Precies daarvoor zijn we naar Jordanië gereisd”