GEBAREN VAN GOD

Het boek ‘Gebaren van God’ wil vertellend iets laten zien over het leven en het werk van Broeder Andrew de Carpentier, geroepen door de Almachtige en volgeling van Jezus de Messias, de Christus. Na 50 jaar wonen en werken als priester en monnik, als vader en broer in het Midden-Oosten, wil dit boekje verwoorden wat niet te zeggen is en verbeelden wat niet gezien kan worden.

Woorden
God sprak in het begin en laat nog altijd van zich horen. Maak in het boek ‘Gebaren van God’ opnieuw kennis met Bijbelse figuren, geschilderd door Broeder Andrews tweelingbroer Roger, met inzichten en vergezichten uit Andrews leven in Jordanië en het Midden-Oosten: het land waarin Jezus zelf heeft rondgelopen; profeten woorden van leven spraken en de Heilige Geest bij de Jordaan in de vorm van een duif op het Lam Gods neerdaalde. Woorden klonken: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde’. Hij is ‘Het levende Woord Gods’ – zoals ook in de Koran geschreven staat. Want dat is de boodschap van het Heilige Land.

Zegen
Inderdaad lijkt het Midden-Oosten bijna een synoniem te zijn voor ‘conflict’, zo ook tussen christenen, moslims en joden. Maar moet dat zo?! Juist daarover deelt Broeder Andrew met ons zijn verrassende inzichten – vanuit Gods vriendschap met Abraham. Hoe ver reikt de zegen van Abraham? Welke speciale rol speelde Hagar? En hoe zit het met ons denken, … en dat van God?

Doen
Andrews woorden dagen uit tot doen. Zelf werkte hij daarom gepassioneerd aan innovatieve manieren om wereldwijd iedereen die dat nodig heeft – maar de armen voorop – te voorzien van gehoorapparaten. Hij zocht naar technische mogelijkheden om meerdere doofblinden tegelijkertijd met elkaar te kunnen laten communiceren. Daarnaast wilde hij investeren in een betere opleiding en grotere beschikbaarheid van doventolken. Bovendien ondersteunde hij het produceren en aanpassen van kunstmatige ledematen. Ook daar leest u over in het boek.

Cover Boek Gebaren van God

“ Zijn woorden maakten diepe indruk op mij. De Bijbel komt tot leven!”

Co-auteur René Kolsters

VERHALEN

photocredits: Joseph Hooper

‘Pasen’ – uit het boek Gebaren van God

Onderstaand verhaal ‘Pasen’ is één van de vele verhalen uit het boek ‘Gebaren van God‘. In dit verhaal deelt Broeder Andrew een ‘visioen’ die hij als 17-jarige jongen in de Wilhelminakerk in Dordrecht kreeg tijdens een Goede Vrijdag-kerkdienst.

Lees meer »

Vrede zij met u

In het verhaal ‘Vrede zij met u’ schreef Broeder Andrew over zijn eigen pelgrimstocht. “Soms denk ik dat voor mij de reis al behoorlijk opschiet en ‘thuis’ in zicht komt”

Lees meer »

VIDEO'S

Broeder Andrew: 'Be the message'

Broeder Andrew geeft een passievolle toespraak over ‘geloof en samenleving’ tijdens het COEXIST-event in 2013 in Amman, Jordanië. Zijn boodschap: ‘Be the message’. The Youth Association for Reality & Awareness (Y.A.R.A.) is erop gericht om de wereld een betere plek te maken om in te leven.

Aankondiging herdenking

Een Gebaar van Boven’. Onder deze noemer willen we zaterdag 28 november tijdens een online samenzijn Broeder Andrew herdenken. De Nederlandstalige herdenking vindt plaats van 19.00 tot 20.45 uur middels een YouTube live stream.

Broeder Andrew in RTV Dordt

In 2019 werd Broeder Andrew geïnterviewd door de Dordtse televisiezender RTV Dordt over zijn jeugd en werk. “Haal niet alle informatie uit de media. Luister niet naar al die slogans die gebruikt worden. Praat met je Turkse buurman en leer om samen de problemen aan te pakken en op te lossen”.

NIEUWS

Wijzen uit het oosten

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het negende en laatste reisverslag.

Read more »

Even thuis in Jordanië

Bestuursleden Fred Doeze Jager en René Kolsters (en zijn zoon Thomas) van stichting The Carpenters’ Son zijn eind juni 2021 afgereisd naar Jordanië voor projectoriëntatie en gesprekken met het huidige netwerk. Hieronder het achtste reisverslag.

Read more »

In gedachtenis: Broeder Andrew

Vandaag zou Broeder Andrew 72 jaar zijn geworden. We betreuren dat hij niet meer onder ons is. Tegelijkertijd zijn we hoopvol. Vorig jaar feliciteerde iemand uit onze achterban Broeder Andrew met zijn verjaardag. Hij antwoordde daarop….

Read more »